Wat doen we nog meer naast films kijken?

In groepen wordt nabesproken over de films, slapen doen we met z’n allen in een zaal. Na afloop en voor aanvang van de films wordt de maaltijd (ontbijt, lunch en diner) genuttigd in een restaurant in de buurt, ’s avonds is er tijd om met z’n allen het uitgaansleven te beleven. Door het informele karakter van het filmfestival leer je elkaar eens op een andere manier kennen.

filmzaalHoe wordt het georganiseerd vanuit school?

Je betaalt zo’n €90,- voor een weekend lange filmmarathon. De bus vertrekt vanaf Het Vlier, je neemt je tandenborstel, slaapzak en pyjama mee en een beetje zakgeld, verder wordt alles geregeld (maaltijden, slaapplaatsen, sanitair e.d.). Je wordt zondagavond weer netjes op school afgezet.

Wanneer is het precies?

Het weekend wordt dit schooljaar gehouden van 18 tot en met 20 november 2016 van vrijdagmiddag tot zondagavond.
Er nemen ook leerlingen van scholen uit Duitsland, Vlaanderen en Nederland (Limburg) deel.

DSC_0048Slaapplaatsen

De slaap accomodaties van Huckelhoven zijn op zijn minst bijzonder te noemen. Want wanneer je met dit weekend mee gaat zal je merken “back-to-basic” een festival weekend kan zijn. We slapen met zijn allen in een grote gym-/slaapzaal. Ja inderdaad, op de foto zie je geen luchtbedden maar judo-matten. Erg gezellig én ruimte te over!

DSC_0451Eetgelegenheden

Elke dag ontbijten, lunchen en dineren we samen in de accommodatie “Hotel am Park” in Huckelhoven. Een heerlijk ontbijt van verse bolletjes, beleg, yoghurt en wat fruit. Wat de lunch en het avondeten brengen, dat weten we nooit, wat we wel weten is dat er bijna altijd één keer een schnitzel bij zit of aardappelkroketten (of beiden in één keer).
Website Hotel am Park

DSC_0119Markt17

Het gezelligste bruine café van Huckelhoven, volgens ons is het ook het enige café daar. Tussen de dartende en/of tafelvoetballende gezellige duitse mannen zullen wij proberen een avondje te dansen, lekker rustig aan de bar te zitten. We hebben een naam hoog te houden in dit cafe, neem je gekste kleren en pruik mee dan weet eigenaar Dieter Grüger dat we er weer zijn.
Website Markt17

 

huckelhovenDe stad Huckelhoven

Hückelhoven is een gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het Kreis Heinsberg. De stad telt 39.070 inwoners en gelegen ten noorden van Aken. Een van de weekeinden van November is de stad de thuis van het Filmfestival Huckelhoven (Filmtage Huckelhoven)

Meer informatie over de stad Huckelhoven vind je op www.hueckelhoven.de