The Paradise Suite

This movie is from:

Een Bulgaars meisje wordt onder het mom van een modellencasting naar Amsterdam gelokt en de prostitutie in gedwongen. Een Bosnische vrouw met een oorlogstrauma worstelt met de verdwijning van haar zoon. Een Afrikaanse illegaal moet ranzige klusjes aannemen om rond te kunnen komen.

The Paradise Suite van Joost van Ginkel is een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin  verschillende personen, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben behalve hun buitenlandse afkomst. Maar liefde en vriendschap blijken bindende factoren die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en hoop aan de horizon doen gloren. The Paradise Suite, waarin diverse buitenlanders in Amsterdam worden gevolgd, komt aan als een mokerslag. Regisseur/scenarist Joost van Ginkel (170 Hz) brengt allerhande wantoestanden nietsverhullend in beeld, maar laat ook ruimte over voor hoop. De internationale cast is top.

De film won dit jaar drie Gouden Kalveren (beste film, beste scenario en beste acteur) tijdens het Nederlands Filmfestival en was de Nederlandse inzending voor de Oscars.